Porodice žrtava zločina na Korićanskim stijenama posjetile masovnu grobnicu

Porodice žrtava zločina na Korićanskim stijenama u prijepodnevnim satima posjetile su masovnu grobnicu koja je nedavno otkrivena.
Na ovom lokalitetu, službenici Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine ekshumaciju vrše već tri dana. Kako smo mogli čuti na licu mjesta, radi se o jednoj od najspecifičnijih masovnih grobnica koje su uopće pronađene na prostoru BiH. Kosti su zakopane metar ispod zemlje, a na šta je stavljen veliki sloj krupnog kamenja.
Kako saznajemo, za ovaj zločin, ali i njegovo prikrivanje na sekundarnu lokaciju, moralo je znati najmanje 150 osoba koje su učestvovale u ovom poslu. Sama masovna grobnica smještena je neposredno ispod lokaliteta gdje je vršeno streljanje žrtava, ali je sakrivena u blizini šume na dijelu gdje se nalazi krupno kamenje, velike stijene i gromade.
Prema informacijama koje su porodicama saopćili iz Instituta za nestale BiH, ova ekshumacija trajat će duži vremenski period zbog izuzetno teških i opasnih uslova za rad. Već sada pronađen je određen broj skeletnih ostataka.
Avaz
Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login