Poreznici krenuli u prinudnu naplatu: Robne rezerve na ledu!

Dok se čeka odluka Okružnog privrednog suda o pokretanju stečaja u Robnim rezervama, Uprava za indirektno oporezivanje krenula je u prinudnu naplatu i to svojih 9,5 miliona maraka.

Pljenidbom sa transakcionih računa dužnika i prodajom vrijednosnih papira do sada je Uprava naplatila 515 hiljada. Na red je došla imovina, čiju su vrijednost revizori procijenili na 16,8 miliona maraka. Uprava je upisala hipoteke na nekretninama Robnih rezervi površine veće od šest hektara.

“Kod opštine Banjaluka izvršili smo uknjižbu zakonske hipoteke na određenu nepokretnu imovinu. Tu se radi o šest katastarskih čestica gdje smo stavili na neki način zabranu raspolaganja kada je u pitanju ova imovina”, rekao je Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

U Upravi pojašnjavaju da im upis hipoteke daje pravo prvenstva u naplati njihovih potraživanja od Robnih rezervi, kada ova firma bude prodavala imovinu u samom procesu stečaja. Revizori su utvrdili da zemljište vrijedi 5.700.000 maraka.

Osim zemljišta Robnih rezervi u banjalučkom naselju Vrbanja, Uprava za indirektno oporezivanje BiH hipoteku je stavila i na parcle u Rogatici, na pet parcela u Modriči, na 53 parcele u Brezičanima kod Prijedora i jednu u Prijedoru. Zabranu otuđenja stavila je i na pokretnu imovinu.

Dio svojih potraživanja UIO BiH naplatiće od prodaje tri automobila i traktora. Naplatu svojih potraživanja, šest plata i doprinosa, očekuju i radnici Robnih rezervi. Oni su već sedam dana u generalnom štrajku.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login