Porezna uprava FBiH poziva radnike da prijave rad “na crno”

Porezna uprava Federacije BiH poziva sve radnike koji rade ‘nacrno’ da o tome obavijeste Poreznu upravu.

Porezna uprava će sve prijave ozbiljno i temeljito razmotriti i po njima postupiti u skladu sa zakonom, svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, te poduzeti sve mjere koje joj stoje na raspolaganju kako bi poslodavci izvršili prijavu radnika, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

– Samo na taj način moći ćete ostvariti svoja zakonom zagarantovana prava: pravo na zdravstvenu zaštitu, pravo na penzijsko-invalidsko osiguranje i druga prava koja vam pripadaju po osnovu radnog odnosa – navodi se u saopćenju.

Iz Porezne uprave FBiH pozivaju radnike, a posebno mlade, da budu partner Poreznoj upravi, učine korak i pomognu sebi, te na taj način daju mogućnost i drugima da im pomognu.

– Ovo je vaša domovina i u njoj trebate ostati i biti sretni, a nikako obespravljeni, poniženi i eksploatisani. Ne dozvolite da vaša prava i sreću umanjuju oni koji vas ne prijavljuju i ne plaćaju poreze i doprinose varajući tako i vas i državu, a istovremeno uvećavaju svoje bogatstvo. Porezi i doprinosi su i vaš novac – ističe se u saopćenju.

Iz Porezne uprave FBiH napominju da će svaka prijava uživati punu diskreciju, te da se prijave mogu dostaviti anonimno putem: e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva 080 020 333 i pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti“.

Fokus

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login