Poreski inspektori svratili na kafu i zatvorili kafanu

Poreski inspektori prošetali su Trebinjem i svratili da popiju kafu, a tamo gdje nisu dobili fiskalni račun stavili su ključ u bravu i razapeli crvenu traku.

U jeku sezone, u hladovini platana, pod katancem su četiri kafane.

Meta bi moglo da bude još. Malo je ugostiteljskih objekata na jugu Srpske koji se mogu pohvaliti da su im papiri potpuno čisti. Pravdaju se da oni koji od kafane žive, a takvih je najviše, zakon kažu teško mogu ispoštovati.

“Realnost je da je ovo jedna vječita igra mačke i miša tako da to kažemo. Ugostiteljski objekti, vlasnici se dovijavaju na raznorazne načine. Inspektori kada bi htjeli danas u Trebinju bi mogli slobodno da zatvore 95% objekata”, kazao je vlasnik ugostiteljskog objekta Igor Škero.

I Trebinjci vole da vide račun na stolu. Gledaju zapečaćene kafane u samom centru i kažu- zakon se mora poštovati.

Ugostitelji će morati da budu na oprezu u narednih mjesec dana. Iz Poreske uprave RS najavljuju nastavak akcije.

“Kontrole se odvijaju u okviru ranije najavljenje kampanje ‘Korak preduzmi – račun uzmi’ koja će trajati narednih mjesec dana i čiji je cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa”, rekao je Nikola Salapura, portparol Poreske uprave RS.

Crvene trake nisu samo u Trebiju. U jučerašnjoj akciji Poreske uprave, kontrolisano je pedesetak kafana širom Srpske, a više od polovine nije dobro prošlo.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login