Pomoć za porodicu Dedić: Dobri ljudi obnavljaju izgorjelu kuću

Veliki broj privrednih kolektiva i pojedinaca uključio se u humanitarnu akciju pomoći porodici Dedić iz sela Sasina, nadomak Sanskog Mosta, kojoj je požar prije nekoliko dana u potpunosti uništio unutrašnjost kuće.

U vrlo kratkom roku prikupljena su značajna sredstva koja će poslužiti za adaptiranje unutrašnjosti izgorjelog objekta, a nekoliko privatnih građevinskih firmi ponudilo se da izvede sve potrebne radove u adaptiranju kuće.

“Drago mi je da postoji ovakva socijalna osjetljivost kada je riječ o sudbini jedne poštene porodice kojoj zaista treba pomoći. Radove ćemo pokušati započeti i okončati u najbržem mogućem roku kako bi se Dedići uselili i prezimili u svojoj kući, a već smo postavili novu plastičnu stolariju”, kaže poduzetnik Fajko Malovčić.

Ermin Dedić zahvalio je svima koji su odlučili da im pomognu.

“Šta da kažem, hvala svim dobrim ljudima. U proteklim danima dobili smo značajnu pomoć u novcu, hrani, odjeći i obući, kao i novo pokućstvo”, kazao je Dedić.

Podsjećamo, supružnici Ermin i Muharema Dedić u svega pola sata ostali su bez svega što su decenijama mukotrpno sticali nakon što je požar prije nekoliko dana u potpunosti uništio unutrašnjost njihove porodične kuće. Dedići imaju troje maloljetne djece, dvije kćerke i sina.

Kažu kako je do požara došlo usljed zapaljenja dimnjaka, a u trenutku izbijanja vatre u unutrašnjosti objekta nalazile su se njihove dvije kćerke, koje su spasene samo pukom srećom. Jedini izvor prihoda za ovu porodicu je plata koju Ermin zarađuje radeći kao fizički radnik na peradarskoj farmi u okolini Sanskog Mosta i sa 500 maraka, koliko zarađuje, nije u stanju sam da finansira popravak i adaptaciju izgorjele kuće.

Nezavisne

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila