Policijski službenici podnijeli izvještaj zbog počinjenih više krivičnih djela „Prevare za posao“

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, 30.06.2017. godine, su Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, Podružna kancelarija Mrkonjić Grad, podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica S.Č. (1976) državljanke Republike Srbije i Republike Austrije za počinjena tri krivična djela „Prevara“ na štetu dva lica.

Naime, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena S.Č. u namjeri da sebi ili drugom licu pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica da će oštećenim pribaviti radnu i boravišnu vizu, te da će im pronaći posao u Republici Austriji, dovela u zabludu i navela ih da joj isplate iznos od oko 5000 eura.

Takođe, osumnjičena je jednom od lica kojem je obećala pronaći posao obećala posredovati u kupovini putničkog motornog vozila u Republici Austiji, za šta joj je oštećeni isplatio 3500 eura, međutim osumnjičena ni jedan navedeni dogovor nije ispunila, niti je oštećenim vratila novac koji su joj isplatili.

Policijska uprava Mrkonjić Grad poziva građane ukoliko su bili žrtve sličnnih krivičnih djela da informacije dostave u najbližu policijsku stanicu po mjestu prebivališta ili na besplatan broj telefona „122“, te apelujemo na sve građane da budu oprezni prilikom traženja posla u inostranstvu i da se informišu o poslodavcu kod kojeg traže posao i licu ili agenciji koja im je posrednik pri zapošljavanju kako ne bi postali žrtve krivičnog djela prevara.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login