Policija i helikopter tragaju za robijašom

Potraga za Amelom Sejfovićem koji je pobjegao iz KPZ Sarajevo i danas je nastavljena u okolini Visokog, a na mjestu događaja najveći broj specijalaca nalazio se u selu Tušnjići, dok je u potrazi učestvovao i helikopter.

Meštani Tušnjića kažu da je sve počelo još juče kada su specijalci došli, između ostalog, i u njihovo selo i počeli se raspitivati o bjeguncu.

– Dolazili su ovamo do kuća i pitali nas jesmo li primjetili nekog novog, nepoznatog, kako hoda po selu i jesmo li uočili da se dešava nešto neobično. Mi smo ovde vidjeli od juče sigurno oko 200 policajaca i tridesetak velikih džipova i kombija kako idu uz i niz selo – kazao je jedan od mještana koji nije želio da mu se objavljuje ime, prenosi Faktor.

Njega, kako kaže, nije strah, što nije slučaj i sa njegovom suprugom.

– Meni nije jednostavno vidjeti toliku policiju. Ipak smo mi ljudi u godinama, a čim je policija tu znači da se nešto dešava. Oni su bili pristojni i korektni s nama i kazali su nam da se malo pripazimo za svaki slučaj, te da čim se smrkne zaključavamo vrata. Šta znaš, možda mu u neka doba nestane hrane pa krene po selu tražiti da jede. Ipak, kako se priča, jedan momak iz susjednog sela ga je valjda skrivao gore u brvnari – kazala je supruga.

Mještani pričaju kako na brdu, na vrhu sela, ima nekoliko kuća koje su prazne, jer su stanari umrli. I oni koji su živi su stariji ljudi, pa se sumnja da je Sejfović mogao sakriti se u neku od tih kuća ukoliko je pobegao iz brvnare.

– Znam da su specijalci tražili po tim praznim kućama, a u onima u kojima ne živi niko su razvaljivali vrata i pretresali ih. Jutros mi priča komšija da u jednoj od tih kuća živi jedna baka sama koja je, valjda, izašla negde, a kada se vratila zatekla je razvaljena vrata u prizemlju i na spratu. Jadna žena je bila sva istraumirana – priča mještanin Tušnjića.

Helikopter je danas kružio iznad i oko ovog sela, vjerovatno tragajući za odbjeglim Sejfovićem. Na cesti ispod sela su na nekoliko kilometara uz put stajale policijske patrole na svako stotinjak metara, te su pojedina vozila provjeravali.

Tušnjićani kažu da se iznad kolibe u kojoj se navodno skrivao nalazi Stijena gora koja je puna stjena, rupa i malih pećina, pa se boje da se možda tamo nije sakrio.

– A i da jeste, ne znam koliko bi mogao ostati tamo bez hrane i vode. Mi smo u strahu što zbog ovolike policije, što zbog bjegunca, ali biće šta dragi Bog da – zaključio je mještanin.

BNTV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login