Pogledajte kako je političar prešao granicu BiH bez granične kontrole (VIDEO)

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović objavio je videosnimak u kojem se vidi kako automobilom prelazi s teritorije Bosne i Hercegovine na teritoriju Srbije i vraća se bez prolaska ikakvih kontrola ili provjera.

Magazinović je ovaj “eksperiment” napravio nastojeći da ukaže na problem neefikasnih granica između dviju zemalja. Neometano je automobilom prešao preko mosta na rijeci Lim blizu Rudog i ušao u Republiku Srbiju.

“Rado postavljam pitanja i iniciram rješavanje problema po prijedlozima koje dobijam. Mislim da to i jeste jedna od obaveza nas predstavnika građana. Ipak, ovo nisam htio postaviti dok se i sam nisam uvjerio. Izgledalo mi je prejednostavno da se između BiH i Srbije može prevesti bilo koja roba bez kontrole, a o ljudima da ne govorim”, napisao je Magazinović na svom Facebook profilu.

Naglasio je kako se uvjerio da je to moguće, a onda odmah po povratku i postavio pitanje nadležnima koliko je ovakvih kritičnih tačaka gdje se bez ikakve kontrole može ulaziti na teritorije susjednih država.

ATV

ASHA prodaja vozila