Poginuo bračni par iz Novog Travnika, djeca teško povrijeđena

Tokom proteklog vikenda, na području Srednjobosanskog kantona (SBK) prijavljeno je devet krivičnih djela, a radi se o krađama, izazivanju opšte opasnosti, ugrožavanju bezbjednosti, nanošenju teških povreda te posjedovanju droge.

U istom periodu dogodilo se 30 saobraćajnih nesreća, u kojima su dvije osobe poginule, dok su četiri osobe teže, a šest osoba je lakše povrijeđeno.

Do pogibije dviju osoba došlo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-16.4, u mjestu Rastovci, opština Novi Travnik, gdje su smrtno stradali supružnici iz Novog Travnika, dok je njihovih dvoje djece teško povrijeđeno.

Zbog vožnje pod uticajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja je isključeno 29 vozača i 13 vozila.

Uručeno je ukupno 418 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano 70 slučajeva prekoračenja dopuštene brzine.

U skladu s odredbama novog Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kojim je propisano zadržavanje vozača do otrežnjenja, a kod kojih nivou alkohola u krvi iznosi više od 1,5 promila, tokom vikenda zadržana su dva vozača, u Travniku i Kiseljaku.

Ti vozači imali su 1,53, odnosno 1,67 promila alkohola u krvi.

Prilikom kontrole saobraćaja, privremeno je oduzeto sedam vozila od osoba za koje je utvrđeno da su višestruki povratnici u izvršenju najtežih saobraćajnih prekršaja

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login