Počelo Kulturno ljeto u Prijedoru 2018

Izložbom pedesetak likovnih radova prijedorskih osnovaca pod nazivom “Najljepše ćirilično slovo”, u Prijedoru je danas počela tromjesečna manifestacija “Kulturno ljeto”.

Na konkurs Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”, pristiglo je 230 učeničkih radova, a najboljima je ravnopravno proglašeno pet radova.

Autori su: Tijana Stojnić i Vanja Baltić iz OŠ “Ćirilo i Metodije”, Trnopolje, Sonja Knjeginić i Alma Hergić, OŠ “Dositej Obradović” Prijedor, te Sanja Radaković, učenica OŠ “Petar Kočić” Prijedor.

Oni su nagrađeni novčanim iznosima od po 50 KM, knjigom i zahvalnicom koje im je uručila direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”, Mara Ećim. Ona je naglasila da je, u obezbjeđenju nagradnog fonda, pored biblioteke, učestvovala i Boračka organizacija Prijedor te Udruženje rezervnih vojnih starješina.

– Dužnost nam je, s obzirom da nosimo naziv “Ćirilo i Metodije”, da sačuvamo ćirilično pismo. Narod koji izgubi pismo, izgubio je sebe – istakla je Mara Ećim.

Žiri u sastavu Zoran Radonjić, Dragan Topić i Miroslav Drljača, nagradio je radove na kojima je predstavljeno tipično ćirilično slovo, na stilizovan, likovno bogat i dekorisan način. Izložba će biti otvorena do 21. juna. U okviru manifestacije “Prijedorsko kulturno ljeto”, građani su u glavnoj gradskoj ulici mogli pogledati i izložbu lutaka “Šuma bajki”, Udruženja “Žene u umjetnosti”.

(Prijedorgrad.org)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila