Pijan golfom usmrtio pješaka pa uhapšen

Dvadesetčetvorogodišnji Jovica Lazendić iz Mrkonjić Grada, vozeći golf, usmrtio je danas pješaka na lokalitetu Ponor, između sela Podbrdo i Čađavica.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je utvrđeno da je vozač bio pijan, te da je uhapšen.

“Vozač je, odmah nakon ove saobraćajne nezgode, alko-testiran i utvrđeno je da je imao alkohola u krvi. Identitet stradalog pješaka, starosti oko 50 godina, još nije utvrđen, i radi se na identifikaciji”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Prema riječima mještana sela Podbrda, niko iz ovog sela ne zna ko bi mogao biti muškarac koji je poginuo.

“Ništa nisam ni čula do utorka ujutru. Odjednom je po selu počelo da se priča da je neko nastradao na dijelu puta Mrkonjić Grad – Ključ, nedaleko od mosta preko rijeke Ponor. To je, koliko znam, bilo ispod zaseoka Marčeti, na glavnom putu”, priča jedna mještanka Podbrda, koja nas je zamolila da joj ne navodimo ime.

Kako su naveli iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, ova tragedija dogodila se danas oko dva sata.

“U toku je istraga o tačnom uzroku nesreće, a dežurni tužilac Siniša Vranješ, koji je izvršio uviđaj zajedno s pripadnicima Policijske uprave Mrkonjić Grad, naložio je obdukciju tijela nastradalog”, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Utvrđuju se i uzroci tragedije koja se svega nekoliko časova ranije, odnosno u ponedjeljak u 21.45, dogodila na Trebeviću, a gdje je poginuo dvadesetčetvorogodišnji D.R. iz Istočnog Sarajeva.

On je, upravljajući renoom klio, iz još nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa puta. Tada je udario u stablo i poginuo na mjestu nesreće, a smrt su konstatovali ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Nesrećni mladić je u trenutku tragedije bio sam u vozilu.

Sarajevska policija obavila je uviđaj na mjestu događaja, a uzroci nesreće se utvrđuju.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login