Peticiju protiv nabavke luksuznih automobila potpisalo preko 2.000 Banjalučana, Prijedor potpisuje u subotu i nedjelju

Organizatori peticije kojom se traži ograničavanje nabavke službenih automobila u Vladi RS-a na 50 hiljada KM, dostavili su obrasce za njeno potpisivanje u Narodnu skupštinu Republike Srpske i Skupštinu grada Banja Luka, te ih uputili i u druge lokalne parlamente.

Odbornik u Skupštini grada Banja Luka Draško Stanivuković rekao je da će na ovaj način izabrani predstavnici građana, ali i drugi zvaničnici, predstavnici vlasti i opozicije na lokalnom i republičkom nivou, moći svojim potpisom da pokažu da li su za ili protiv rastrošnog ponašanja funkcionera.

– U prethodna dva dana, peticiju protiv bahatog trošenja narodnog novca i kupovine skupocjenih automobila samo u Banja Luci potpisalo je više od dvije hiljade građana. Smatramo da bi i njihovi predstavnici u vlasti trebali da to da urade – rekao je Stanivuković.

Prikupljanje najmanje tri hiljade potpisa građana, u organizaciji pokreta “ReStart Srpska” počelo je 22. augusta i to u više gradova i opština RS-a i trajat će sedam dana.
Na inicijativu nekoliko Prijedorčana, pokret ReStart Srpska iz Banjaluke organizovaće u subotu i nedjelju potpisivanje peticije protiv kupovine službenih automobile za funkcionere u Srpskoj na 50 000KM plus PDV.

Iz pokreta ReStart Srpska kažu da su uputili i zahtjev gradskoj upravi Prijedor, koji vidno nisu bili oduševljeni što će se peticija održati i u Prijedoru, te ističu da su javni skup legalno prijavili i MUP-u, odnosno PU Prijedor.

Potpisivanje peticije će se ogranizovati na Trgu Majora Zorana Karlice od 10 do 20 časova.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login