Peticiju protiv nabavke luksuznih automobila potpisalo preko 2.000 Banjalučana, Prijedor potpisuje u subotu i nedjelju

Organizatori peticije kojom se traži ograničavanje nabavke službenih automobila u Vladi RS-a na 50 hiljada KM, dostavili su obrasce za njeno potpisivanje u Narodnu skupštinu Republike Srpske i Skupštinu grada Banja Luka, te ih uputili i u druge lokalne parlamente.

Odbornik u Skupštini grada Banja Luka Draško Stanivuković rekao je da će na ovaj način izabrani predstavnici građana, ali i drugi zvaničnici, predstavnici vlasti i opozicije na lokalnom i republičkom nivou, moći svojim potpisom da pokažu da li su za ili protiv rastrošnog ponašanja funkcionera.

– U prethodna dva dana, peticiju protiv bahatog trošenja narodnog novca i kupovine skupocjenih automobila samo u Banja Luci potpisalo je više od dvije hiljade građana. Smatramo da bi i njihovi predstavnici u vlasti trebali da to da urade – rekao je Stanivuković.

Prikupljanje najmanje tri hiljade potpisa građana, u organizaciji pokreta “ReStart Srpska” počelo je 22. augusta i to u više gradova i opština RS-a i trajat će sedam dana.
Na inicijativu nekoliko Prijedorčana, pokret ReStart Srpska iz Banjaluke organizovaće u subotu i nedjelju potpisivanje peticije protiv kupovine službenih automobile za funkcionere u Srpskoj na 50 000KM plus PDV.

Iz pokreta ReStart Srpska kažu da su uputili i zahtjev gradskoj upravi Prijedor, koji vidno nisu bili oduševljeni što će se peticija održati i u Prijedoru, te ističu da su javni skup legalno prijavili i MUP-u, odnosno PU Prijedor.

Potpisivanje peticije će se ogranizovati na Trgu Majora Zorana Karlice od 10 do 20 časova.

You must be logged in to post a comment Login