Pavić ostaje na čelu DNS: Imaćemo kandidata za predsjednika RS ili člana Predsjedništva BiH

Marko Pavić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS), ponovo će ostati na čelu ove stranke, a to će biti ozvaničeno danas na završnoj izbornoj sjednici Skupštine DNS-a u Banjaluci. Pavić ni ovaj put nije imao protivkandidata tako da 1.329 delegata neće imati previše posla oko izbora lidera. “DNS je jedna od rijetkih stranaka u kojima nema neke naročite borbe za istaknute funkcije u partiji.

Ja ne da sam želio protivkandidata, nego sam želio da neko drugi stane na čelo partije, ali jednostavno takvi su odnosi kod nas da mi otvoreno kažemo jedni drugima šta mislimo. Kada se nisam kandidovao za gradonačelnika Prijedora mislio sam da se ne kandidujem ni u stranci, ali na nagovor kolega koji su mi rekli da sam potreban, poslušao sam ih”, kazao je Pavić. Pavić kaže da će svu snagu u narednom periodu uložiti u dodatno ojačavanje DNS-a.

“Raspoloženje građana je takvo da na sljedećim izborima očekujem 100.000 glasova za nas. Takođe jedan od narednih koraka je da kandidat za predsjednika Republike Srpske ili člana Predsjednštva BiH bude iz DNS-a. U tome očekujem podršku koalicionih partnera”, kazao je Pavić.

Na pitanje ko bi mogli da budu ti kandidati ispred stranke na čijem je čelu, nije htio da odgovori. Ipak, kako “Nezavisne” nezvanično saznaju od izvora bliskih ovoj stranci, imena koja se najčešće pominju su upravo Pavić, ali i Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik stranke i predsjednik Narodne skupštine RS. Isti izvor je rekao da ukoliko DNS da kandidata za predsjednika RS, onda će za člana Predsjedništva BiH biti neko iz vrha SNSD-a.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login