Pavić: Kasno za promjene u Vladi

Lider DNS-a Marko Pavić je u razgovoru za ”Nezavisne” istakao da je kasno za promjene ministara u Vladi Srpske.

”Lično mislim da je sada već kasno za promjene ministara. U BiH jedino je RS stabilna i promjenama u Vladi ne bi trebalo da remetimo tu stabilnost. Vidite da ni na nivou BiH ni FBiH ništa ne funkcioniše, koalicije nisu stabilne, i ne treba da činimo ništa da i RS učinimo nestabilnom”, kaže Pavić.

Lider DNS-a je istakao je Šnjegota korektan čovjek koji je postao svjestan da nema podršku većine.

“Njegova ostavka je stvar njegove lične odluke, a o budžetu će raspravljati Narodna skupština (NS) RS i druge institucije, tako da će biti dovoljno prilika da se vidi šta je u budžetu i da se ispravi ono što ne valja, pa i da se kazni neko ako nije radio dobro”, smatra Pavić.

Komentarišući najavljenu deklaraciju o vojnoj neutralnosti, lider DNS-a ističe da RS ne treba da se opredjeljuje ni za NATO ni protiv NATO-a.

”Mi treba da odlučimo hoćemo li pratiti Srbiju po tom pitanju. Bilo da samo mi ili samo Srbija uđe u NATO, to bi značilo granicu na Drini. Ja mislim da je neminovno da pratimo Srbiju. Jednom smo u ratu vidjeli šta znači granica na Drini. Srbi to nikad više ne bi smjeli dozvoliti”, ističe Pavić.

BNTV

You must be logged in to post a comment Login