Pavić i Tadić oprezni, kažu da je susret bio prijateljski

U rukavicama i oprezno, najavili su moguću izbornu i postizbornu saradnju Marko Pavić i Ognjen Tadić.

Lideri DNS-a i Narodne stranke, prijateljski su se, kažu sastali, a na insitiranje novinara, priznali da je susret bio i više nego prijateljski. Političke vrijednosti Narodne stranke slične su onima koje gaji i DNS i to je, kažu, svemu i bio povod,

“Naš je cilj da utvrdimo paltformu za sadašnju saradnju, predizbornu, izbornu i postizbornu saradnju, da utvrdimo platformu, a ne da smo mi sad dogovorili se i utvrdili”, rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

“Sa punim pravom gospodin Pavić i ja, i svi naši saradnici koji su jutros bili na ovom sastanku, zaključili smo da je u RS previše svađa. I da današnja odgovornost podrazumjeva to da dajemo proces u kome se daje prilika umjerenoj i normalnoj politici, onakvoj kakva je po mjeri građana RS”, izjavio je Ognjen Tadić, predsjednik Narodne stranke.

Nove stranke, kaže Pavić, donijeće nove ideje i doprinijeti približavanju dva suprotna politička bloka. Ipak, na pitanje novinara zašto može s Tadićem, a ne može sa Nenadom Stevandićem i Ujedinjenom Srpskom, Pavić nije poropustio priliku da Stevadniću još jednom spočita preotimanje članstva.

“Prihvatamo prelazak svakoga dobrovoljno, ali hodati po republici i nuditi funkcije, zaposlenja i slično, a istovremeno htjeti biti u koalciji sa DNS-om, a iza leđa raditi DNS-u. Ja sam rekao svojim kolegama čuvaću bar lice da mi ne priđe s prijeda, a odzada šta će raditi, ne znam”, kazao je Pavić.

I stariji i mlađi lider današnji sastanak zovu – saradnja na dobrobit Republike Srpske. Mlađi je i uzvratio pozivom na novi susret, ali u prostorijama Narodne stranke.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login