Panonska jezera posjetilo 200.000 ljudi

Za mjesec i po Panonska jezera u Tuzli posjetilo je 200.000 kupača. Samo prošli vikend 34 autobusa kupača iz BiH i regije došla su, a za ovaj vikend očekivanja su i veća.

Jezero dnevno posjeti i do 15-000 osoba. Uprava “Pannonice” stoga je morala uvesti neke novine kako bi rasteretila ulaze, pišu Nezavisne novine.

– Svake godine uvodimo nešto novo. Ove godine je to treća, južna, ulazna kapija, čime smo rasteretili ulaze na “Panoniku“, s obzirom na velike dnevne kapacitete. Imamo više od 15.000 gostiju dnevno, a imali smo jedan dan sa 16.000 gostiju. Ova kapija učinila je svoje – rasterećni su ulazi i puno lakše je ući. Naravno, tu su novi ugostiteljski objekti, novi sadržaji i puno nove zabave – pojasnio je Maid Porobić, direktor “Pannonice” Tuzla, dodavši kako je karakteristično za ovu sezonu da raste broj gostiju koji dolaze izvan granica BiH.

Kupaći kostimi, šareni suncobrani, peškiri, ležaljke i masa ljudi na ulazima, svakodnevna su slika Tuzle u ljetnim danima još od 2003. godine.

Prošle godine jezera je posjetilo 260.000 osoba, na šta je utjecalo i loše vrijeme. Ove godine Uprava “Pannonice” nada se većem broju sunčanih dana i broju do 350.000 gostiju.

BiznisInfo

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login