Ovom dječaku (10) divi se cijeli svijet: Porodio je mamu i spasio život novorođenom bratu

Ashly Moreau bila je u 34. sedmici trudnoće i njen termin za porod bio je tek početkom septembra. Tog dana ispratila je zaručnika na posao, no nekoliko minuta kasnije završila je na podu…

Pukao joj je vodenjak, poslala je brzo svog 10-godišnjeg sina po pomoć, ovaj je otrčao do bake, ali imala je nedavno operaciju i nije se mogla pomaknuti.

Pozvali su hitnu pomoć koja nije dolazila, pa je 10-godišnji Jayden preuzeo stvar u svoje ruke. – Rekla sam mu, pomoći ćeš mi da rodim tvog brata!

Vidjela sam bebine nožice koje su već postale plave i mogao se početi gušiti – ispričala je Ashly za američku TV postaju.

Okrenuo je bebu, podržavao svoju mamu tokom porođaja, no dijete nije disalo kada se rodilo. Dječak je pronašao aspirator za nos koji koristi njegova 11-godišnja sestra, počeo je bebi upumpavati zrak i ubrzo je – prodisala. Nakon svega stigla je i hitna pomoć…

– Jako sam ponosna na njega. On je hrabar i jak. Moj heroj – poručila je mama. Doktori su potvrdili da brat nije pomogao svojoj majci da bi njegov brat sigurno umro zbog nedostatka kisika.

Buka

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login