Ovoga jutra u BiH saobraća se po suhom kolovozu

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Na autoputu A-1 dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Kakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići) zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom. Za danas je najavljen početak sanacionih radova i na dionici A-1 Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović). Na ove dvije lokacije vozila će saobraćati usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Olovo-Kladanj, Čapljina-Studenci, Teslić-Kotor Varoš, Nemila-Žepče-Maglaj i Jablanica-Mostar.

Apelujemo na vozače da na pomenutim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila, a razlog su radovi koji još uvijek traju na području Hrvatske.

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login