Ovog jutra vozi se po mjestimično vlažnim ili mokrim i klizavim kolovozima

U Republici Srpskoj ovog jutra vozi se po mjestimično vlažnim ili mokrim i klizavim kolovozima, a na putnim pravcima Vlasenica-Han Pijesak i Milići-Skelani na kolovozima ima oko centimetar snijega, pa iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske vozačima savjetuju opreznu vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, uključujući pravce Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po mjestimično vlažnim kolovozima.

Zbog deminerskih radova, saobraćaj se privremeno obustavlja na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj, u blizini naselja Rječica Donja, svakim danom u vremenu od 7.00 do 16.00 časova, u intervalima od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode. U vremenu od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj se obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub povremene su obustave saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Radovi su u toku na dionici magistralnog puta Prijedor-Šargovac, a saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

U toku je izgradnja vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, zbog čega je petlja “Mahovljani” zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice na lokalitetu Mahovljanske petlje u vremenu od 23.00 do 5.00 časova povremeno će biti obustavljan saobraćaj u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor u mjestu Naseobina Lišnja i Puraći, te lokalitetu Đokin potok.

Izmjene u odvijanju saobraćaja najavljene su u periodu od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, na području Prnjavorske petlje.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog završnih radova na mostu preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH saobraća se po vlažnim i mokrim kolovozima, a u višim predjelima kolovoz je mjestimično zasnježen.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima Jablanica-Mostar-Doljani i Stolac-Neum.

Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta na dionici auto-puta Kakanj-Zenica Jug u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj se na toj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Radovi su u toku na području Hrvatske na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login