“Optimisti” dostavljaju hranu na kućnu adresu korisnika

Narodna kuhinja „Optimisti“ iz Prijedora, u kojoj je odnedavno zaživio projekt “Obrok za sve”, ovih dana je od sarajevskog nevladinog udruženja “Pomozi.ba”, s kojim sarađuje na ovom projektu, na korištenje dobila automobil, kako bi obroci što brže stigli na adrese korisnika projekta u Bosanskoj Dubici, ali i u Prijedoru.

Briga o starima

Zijad Ćanić, voditelj narodne kuhinje “Optimisti”, kaže da je riječ o 40-tak obroka.

– Svakodnevno pravimo 20 obroka za korisnike s područja Bosanske Dubica i desetak s područja Prijedora, a krajem vikenda taj broj obroka udvostručimo. Također, Udruženju građana DON, koje brine o starim i iznemoglim licima bez bliže rodbine, sedmično dajemo 40 toplih obroka – kaže Ćanić.

Dodaje da je Udruženju Pomozi. ba. izuzetno zahvalan na pomoći, između ostalog, i na osam tona hrane koja je iz Sarajeva na adresu “Optimista” stigla u januaru ove godine.

Redovni korisnici

U narodnoj kuhinji “Optimisti” svakodnevno se priprema 200 obroka, 160 za redovne korisnike i 40 u projektu “Obrok za sve”.

Pomaže i Grad

– Prema ranijim najavama, nadamo se novoj pošiljci u junu. Osim Pomozi.ba, rad kuhinje uveliko pomaže i Grad Prijedor – rekao je Ćanić.

(Avaz)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila