Oglasile se Željeznice RS: Objavljena pojedinačna dugovanja prema radnicima

“Radnici Željeznica Republike Srpske, koji su 11. septembra stupili u „štrajk glađu“, tražeći isplatu zaostalih primanja iz tekuće godine, nisu se odazvali pozivu Uprave da se vrate svojim radnim zadacima”, sopšteno je iz Željeznica RS.

“Na taj vid izražavanja nezadovoljstva odlučili su se jer „nisu u mogućnosti da normalno funkcionišu, a radi neredovne isplate plata, toplog obroka, prevoza i kilometra, te iz tih razloga nisu u stanju obavljati svoje redovne radne zadatke. Podsjećamo da se plate u Željeznicama RS isplaćuju redovno, u skladu sa Zakonom o radu, u tekućem mjesecu za prethodni mjesec, i to je za Upravu prioritet kod planiranja i plaćanja troškova. U 2017. godini sve plate su isplaćene u zakonskom roku. Uz platu, radnicima se redovno isplaćuje i regres u mjesecu u kojem je radnik bio na godišnjem odmoru”, stoji u saopštenju.

“Iz 2017. godine dospjele su, a prema radnicima ostale neizmirene, jedino obaveze za jedan topli obrok i tri prevoza sa kilometrom, zaključno sa julom. U cilju objektivnog informisanja, obavještavamo javnost koliko se duguje radnicima koji su se, prema saznanju Uprave, odlučili da na ovakav način izraze svoje nezadovoljstvo zbog prispjelih a neisplaćenih primanja za prevoz i topli obrok iz tekuće godine, s obzirom da nema dugovanja po osnovu plata i kilometar sata”, stoji u saopštenju.

Detaljno su iz Željeznica naveli koliko duguju kojem radniku:

Zlatko Marin, zaposlen u Sekciji saobraćajno-transportne djelatnosti (STD) Novi Grad, ukupno 50,16 KM

Dragan Peulić, STD Banjaluka, ukupno 226,67 KM

Đuđo Mijatović, STD Banjaluka, ukupno 250,17 KM

Dejan Lukanović, STD Banjaluka, ukupno 268,17 KM

Zoran Ćućić, STD Banjaluka, ukupno 176,67 KM

Oste Tomašević, ZOP Banjaluka, ukupno 112,62 KM

Aleksandar Krnetić, STD Banjaluka, ukupno 222,67 KM

Čedomir Knežević, OŠV Prijedor, ukupno 108,89 KM

Danijel Vučkovac, STD Banjaluka, ukupno 268,23 KM

Boris Šukalo,OŠV Banjaluka, ukupno 211,06 KM

Iz preduzeća navode i da su svjesni teškog materijalnog stanja željezničara, ali smatraju da navedeni zahtjevi radnika nisu razlozi zbog kojih treba da ugrožavaju vlastito zdravlje.

“Uprava poziva ostale radnike da imaju razumijevanja za poteze koje menadžment čini na poboljšanju stanja, za aktivnosti koje zajedno sa Vladom RS preduzima na reorganizaciji i rješavanju svih problema željezničkih radnika uz učešće Svjetske banke i svoje radne obaveze izvršavaju u skladu sa propisima”, stoji u saopštenju Željeznica RS.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login