Održano predavanje na temu „Novosti iz oblasti zdravstvene zaštite pčela“

Udruženje pčelara „Sana med“ organizovalo je edukativno predavanje na temu „Novosti iz oblasti zdravstvene zaštite pčela“. Predavač je bila dr. Violeta Santrač sa Veterinarskog instituta „Dr. Vaso Butozan“ iz Banja Luke.

Na predavanju su predstavljna najnovija saznanja iz oblasti zdravstvene zaštite pčela, kao i istraživanja koja se posljednjih godina provode na prevenciji i zaštiti pčela od pojave različitih nametnika. Kako je ovom prilikom između ostalog istaknuto, zbog prilagođenog načina pčelarenja koje je zastupljeno na ovim prostorima, sve su učestaliji slučajevi u kojima različite bolesti napadaju pčelinja društva, te je zbog toga neophodno mijenjati dosadašnju praksu i pristup u njihovom liječenju.

Udruženje pčelara „Sana med“ iz Sanskog Mosta od samog osnivanja maksimalnu pažnju poklanja stručnoj obuci i edukaciji svojih članova. Tako je u proteklom periodu organizovano nekoliko seminara i stručnih predavanja na kojima su gostovali eminetni stručnjaci iz oblasti pčelarstva iz čitave regije, a slične aktivnosti planirane su i u buduće. Inače, udruženje pčelara „Sana med“ trenutno broji preko stotinu aktivnih članova.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login