Održane 24. Međunarodne ulične trke “Prijedor 2017” pobjednici novopazarka i kenijac

Na ovogodišnjim Međunarodnim uličnim trkama “Prijedor 2017” pobjednici su novopazarska atletičarka i reprezentivka Srbije Amela Terzić i kenijski atletičar Hilari Kiptum Majo Kimajo.

Ameli Terzić ovo je peti trijumf u Prijedoru, a na ovogodišnjim uličnim trkama bila je bolje od atletičarke Teodore Simović, koja dolazi iz istog atletskog kluba iz Novog Pazara.

“Drago mi je što sam ponovo u Prijedoru, ovo mi je već peti put, vrijeme nas je jako lijepo poslužilo, a i ovdašnja publika me jako dobro poznaje i njihovo bodrenje mi je bilo dodatni motiv da budem bolja i da pobijedim”, kazala je Terzićeva novinarima.

Kenijac Majo Kimajo je na samom kraju pretekao prošlogodišnjeg pobjednika Novopazarca Elzana Bibića i tako ostvario prvo mjesto, dok je Muindi Berbar Mateka koji je takođe iz Kenije osvojio treće mjesto.

“Ovo mi je treći put da sam u Prijedoru, do sada sam dva puta osvajao drugo mjesto i ovo mi je prvi put u Prijedoru da sam pobijednik. Stvarno sam presrećan i ovo mi je sad dodatni motiv da se vratim i dogodine”, kazao je Kimajo.

Na ovogodišnjim 24. Uličnim trkama učestovalo je 2.000 trkača u 26. Trka od cicibana, učenika srednjih i osnovnih škola do djece sa posebnim potrebama.I ovogodišnje trke su održane povodom proslave 16. maja – Dana Grada Prijedora, koji je glavni pokrovitelj manifestacije.

Promoter trke je bio Dragan Perić, nekadašnji rekorder Jugoslavije u bacanju kugle.

Pogrebno Iris
%d bloggers like this: