Održana predavanja na temu ”Zaštitimo djecu u saobraćaju” za učenike osnovnih škola u Novom Gradu i Kostajnici

U sklopu realizacije akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Policijske stanice Novi Grad PU Prijedor, dana 05.09.2017.godine održali su edukativna predavanja učenicima Osnovne škole ”Sveti Sava” u Novom Gradu, kojima su prisustvovala 143 učenika od prvog do petog razreda.

Edukativna predavanja održana su i u Osnovnoj školi ”Petar Mećava” u Kostajnici, gdje je za 36 učenika prvih razreda, osim edukativnih teorijskih predavanja, održana i praktična nastava na pješačkom prelazu. Ovim aktivnostima najmlađim učesnicima u saobraćaju prikazan je pravilan način učestvovanja u saobraćaju uz poštovanje osnovnih saobraćajnih propisa kojih treba da se pridržavaju kako bi spriječili mogućnost nastanka opasnosti i ugrožavanja sebe i drugih učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Prijedor nastaviće sa ovom vrstom preventivnih aktivnosti koje se sprovode u cilju povećanja bezbjednosti saobraćaja, te apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, a posebno na vozače da kretanje vozila prilagode potrebama djece na putu.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login