Održana manifestacija “Kilometri prijateljstva”

Oko tridesetak biciklistа, koji su članovi Biciklističkog kluba „Bam.bi“, prevalilo je put od Slovenije do Prijedora, a sve u sklopu manifestacije “Kilometri prijateljstva”.

Slovenački ljubitelji biciklizma, zajedno sa nekoliko članova BK “Kozara”, na svojim dvotočkašima prvalili put od centra grada do Mrakovice. Sa biciklistima iz Slovenije došao je i župan opštine Šenčur Ciril Kozjek koji je razgovarao sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem.

– Pred nama je mnogo izazova, ali ovakva razmjena mišljenja i iskustava može pomoći i jednim i drugima. Šenčur treba da se otvori svijetu, a Prijedor je prva svijetla tačka na tom putu – rekao je Kozjek, koji se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.

A goste iz Slovenije je po drugi put ugostilo Udruženje građana DON, na čiju inicijativu su i pokrenuti “Kilometri prijateljstva”.

– Uradili smo pravu stvar prošle godine, u smislu promovisanja Prijedora i Kozare, i privredne saradnje. Naredne godine osmislićemo i nove sadržaje da nas bude još više na ovom mjestu, jer se radi o priči koja zavređuje pažnju – rekla je Murisa Marić, izvršni direktor DON-a.

Značaj manifestacije „Kilometri prijateljstva” je i uspostavljanja saradnje privrednika našeg Grada sa kolegama iz Slovenije, kojih je bilo među biciklistima, kao i promocija biciklizma i zdravog života.

Pored DON-a, manifestaciju je podržala gradska uprava, Turistička organizacija grada Prijedora, NP “Kozara”, kao i brojni privrednici i udruženja.

 

K.V.

Lim profi, Prijedor Panta Rhei, masazno-kozmeticki studio, Prijedor Pogrebno Iris