Odigrana rukometna utakmica u humanitarne svrhe za Sofiju Mićević

Prijedorski rukometni veterani, ponajbolje organizovani klub u BiH i regionu, nakon brojnih humanih akcija organizovao, je i ovu. U gostima su im bili prijatelji iz RK “Borca” Banja Luke koji su, prema riječima jugoslovenskog reprezentativca Rade Unčanina, osnovali klub veterana prije 12 dana.

Na incijativu Rukometnog kluba „Veterana” Prijedor sinoć je odigrana humanitarna utakmicu za trogodišnju banjalučku djevojčicu Sofiju Mićević koja boluje od leukemije. Incijativu od prije tri dana su podržali građani Prijedora, gradska uprava a od prodaje ulaznica prikupljeno je nešto više od 2.000 KM

Iako je rezultat bio u drugom planu, veterani su pokazali svu ljepotu rukometne igre, za gol bolji bili su veterani “Borca”.

Nakon sedam izjednačenja na odmor se otišlo pri rezultatu 9:7 za Prijedorčane.

U nastavku, od 22. do 29 minuta, “Borac” je imao seriju od šest golova za vođstvo od 13.10. Sa tri gola u tri minuta, pogotkom Aleksandra Drljače sa velike udaljenosti, Prijedorčani su izjednačili na 13:13. Iako su domaćini imali rezultat 17:15 tri minuta prije kraja gosti su serijom od 3 gola ostvarili pobjedu 18:17.

U pobjedničkom timu Boris Srdić je postigao 4 ,a po 3 gola Aleksandar Škorić, Boris Bogdanić i Bojan Crnomarković.

U timu “Prijedora” Stanislav Vujčić je postigao 5 golova a po tri Darko Stojanović, Aleksandar Milješić, po dva Aleksandar i Dušan Drljača, a u listu strijelaca su se upisali Bojan Štrbac i Drago Mandić. Odbranama se istakao Darko Gligorević koji je pet puta zaustavio šuteve Škorića.

Među navijačima najmlađi je bio dvogodišnji Marko Milješić.

Kroz akciju “Srcem za Sofiju” humanisti Republike Srpske i svijeta te Fond zdravstvenog osiguranja Srpske, prikupili su preko 270.000 dolara neophodnih za početak liječenja u klinici „Johns Hopkins Medicine International“ u Baltimoru (SAD).

U humanitarnoj organizacija „Budimo ljudi“ ističu da je za drugi dio liječenja Sofije Mićević potrebno još 540.000 dolara.

Veterani “Prijedora” i “Borca” poželjeli su da mala Sofija dobije svoju prvu utakmicu života i dođe na ovogodišnji Turnir veterana u našem gradu ted a upozna i svoje nove prijatelje. Pozvali su sve ljude dobre volje da se priključe ovoj i narednim humanism akcijama za djecu .

Pomoći mogu učiniti i putem uplata na žiro račune:

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka 5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun) 5550000032355338

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”

Podračun za Sofiju Mićević

UniCredit Zagrebačka banka 3383502257474786 (KM račun)

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login