Od centra udaljeni 15 minuta, a već tri godine žive bez vode

ještani nekoliko kuća u Ulici Pere Drljače, u naselju Potok, koje su od centra grada udaljene svega 15 minuta, tri godine žive bez pitke vode.

Uzaludno je bilo dugogodišnje čekanje da nadležni nešto preduzmu povodom toga pa su spremni za pokretanje peticije pa čak i da krenu na proteste ispred zgrade Gradske uprave kako bi riješili problem vodosnabdijevanja.

Mještanka Marina Miljković, majka dvoje male djece, kaže da vodu za porodicu donosi sa svih strana, kupuje i podgrijava je za kupanje.
“Imali smo prirodni izvor vode. Kada su bile avgustovske poplave 2014. godine, izvor je popucao, a voda nestala. Od tada više nemamo vode. U međuvremenu mnogi su nam obećavali da će ovaj naš problem uskoro biti riješen, što se nije desilo do današnjeg dana”, kazala je Miljkovićeva.

Mještani kažu da ova ulica ima vodovodnu mrežu, da su šahtovi napravljeni, ali da voda nikada nije puštena i da ne znaju zbog čega. Ističu da su zbog toga kupanje i pranje veša primorani da obavljaju kod rodbine, a da je najteže starim i iznemoglim stanovnicima.
“Prisiljeni smo da razmišljamo o pokretanju peticije, koju ćemo predati nadležnima, a ako u tome ne uspijemo, spremni smo izaći i na proteste ispred zgrade Gradske uprave samo da bismo konačno dobili vodu”, istakla je Gordana Vranješ, koja živi u jednoj od kuća u Ulici Pere Drljače u kojima nema vode.

U Odjeljenju za komunalne poslove rekli su da ekipe “Vodovoda” već duže od mjesec dana pokušavaju da riješe tehnički problem funkcionisanja vodovodne mreže u dijelu Ulice Pere Drljače. Dodali su da je, prema projektnoj dokumentaciji, rekonstrukcijom ovog vodovoda obuhvaćena izgradnja dovodnog cjevovoda, buster stanice i potisnog cjevovoda.

Međutim, kako su pojasnili, tokom tehničkog prijema radova uočeni su nedostaci vezani za izvođenje radova na buster stanici. “Pošto izvođač radova u međuvremenu nije otklonio uočene nedostatke, odlučeno je da to uradi ‘Vodovod’, kako bi domaćinstva ove ulice mogla biti priključena na javnu vodovodnu mrežu”, rekli su u ovom odjeljenju. Istakli su da očekuju da će ekipe “Vodovoda” to uraditi u narednih 10 dana, nakon čega će građani moći da podnesu zahtjeve za priključenje na vodovodnu mrežu.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login