Novi toplotni talas danas zahvata BiH: Za vikend do 38 stepeni

Drugi toplotni talas od danas će zahvatiti BiH, s najvišom temperaturom za vikend, kada se očekuje do 38 stepeni Celzijusovih. Igor Kovačić, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu RS, rekao je da će novi toplotni talas praktično od današnjeg dana biti prisutan i narednih dana, s tim da će jutra biti malo ugodnija, za razliku od prethodnog toplotnog talasa.

“Temperature u narednom periodu biće između 31 i 36 stepeni, s tim što će u petak i subotu ta temperatura na pojedinim mjestima sjevera zemlje biti do 38 stepeni”, rekao je Kovačić. Dodao je da će u nedjelju biti izražene nestabilnosti, ali da će u principu ljetne temperature ostati i dalje, s malim osvježenjima. U ponedjeljak i utorak će se spustiti na oko 30 stepeni.

On je rekao da temperature nisu najekstremnije, ali da spadaju u granice vrlo toplog i vrućeg vremena. U Federalnom hidrometeorološkom zavodu BiH rekli su da nas od danas očekuje toplotni talas koji dolazi sa sjevera sa današnjom temperaturom od 29 do 35 stepeni, a od petka i za vikend od 30 do 36 stepeni. “Ovaj temperaturni interval biće konstantan do kraja ove sedmice, s tim da će jutra biti svježija, a najviša temperatura se može očekivati za vikend – 37 stepeni”, rekli su u Federalnom hidrometeorološkom zavodu BiH i dodali da će takve temperature potrajati do sredine ovog mjeseca.

Danas u BiH sunčano i veoma toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje sunčano i veoma toplo vrijeme do 35 stepeni Celzijusovih. Јutro će biti svježe i pretežno vedro, dok je na sjeveru moguća mala do umjerena oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se sunčano i veoma toplo vrijeme uz malu dnevnu oblačnost, a do umjerenog razvoja oblačnosti može doći na planinama na jugozapadu i istoku, tako da će u tim predjelima postojati uslovi za lokalne kratkotrajne pljuskove. Јutarnja temperatura vazduha biće od 11 do 17, na jugu do 23 stepena, a najviša dnevna od 29 do 35 stepeni Celzijusovih. Vjetar će biti slab, promjenjivog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login