Novi sukobi u Hamburgu, demonstranti palili vozila (VIDEO)

Novi sukobi izbili su rano jutros na ulicama Hamburga po završetku samita G20, pri čemu su demonstranti zapalili mnogo vozila, saopštila je policija. Demonstranti su se okupili, nakon što je samit završen, u četvrti Šanzen, uporištu ekstremnih ljevičarskih radikala, gdje je od četvrtka više puta došlo do sukoba s policijom, prenosi AFP.

Naoružani flašama, demonstranti su gađali vozila, među kojima su mnoga i zapalili, dok je policija protiv njih upotrijebila vodene topove i suzavac, navela je policija na Twitteru, naglasivši da je više policajaca povrijeđeno, a više osoba uhapšeno. Prema najnovijim podacima koje je policija juče saopštila, oko 213 policajca je povrijeđeno od četvrtka, a 143 osobe su privedene, dok podaci o tačnom broju povrijeđenih među demonstrantima nisu dostupni.

U četvrtak je marš oko 12.000 ljudi protiv globalizacije, koji je prema prvobitnom planu trebalo da bude miran, postao nasilan, a u petak je došlo do sukoba između demonstranata i policije u trenutku kada su lideri G20 počeli dvodnevni sastanak o ključnim globalnim pitanjima, podsjeća francuska agencija.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login