Nisu imali djecu 17 godina pa dobili šestorke

Bračni par iz Sjedinjenih država, porijeklom iz Nigerije, 17 godina se mučio i pokušavao da dobije djecu.

Trudnoća se napokon dogodila, a tokom nje su saznali da će dobiti četvorke. Međutim, ove godine postali su roditelji šestorki.

Adžibola Taivo je prava majka heroj. Iznijela je rizičnu trudnoću i na svijet donijela tri dječaka i tri djevojčice. Djeca su rođena u bolnici u Ričmondu u Virdžiniji na carski rez i teže između 500 grama i jednog kilograma.

Novopečeni roditelji su znali šta ih čeka, i da će im kuća biti poput vrtića. Adžibola i njen suprug Adeboi bili su presrećni kada su saznali da će konačno dobiti nasljednike, i na prvom ultrazvuku u novembru shvatiili su da će dobiti četvorke.

Čuli su otkucaje četiri srca, a onda su u januaru otišli na još jedan redovan pregled i ljekari su otkrili još dvije bebe. Ovakva trudnoća je veoma rizična i bio je potreban tim od 40 ljudi koji bi učestvovao u porođaju. Tim je unaprijed vježbao i sve pripremao za vanserijski porođaj.

Majka je otpuštena iz bolnice prošle nedjelje, dok je šestoro novorođenčadi i dalje na intenzivnoj njezi.

“Nadam se da će najmanje od mojih šestoro djece odrasti i reći “ja sam bio tako mali, a pogledaj me sada”, nježno priča majka Adžibola.

Posljednje šestorke koje su stigle na svijet, donijela je jedna majka na Trinidadu i Tobagu u martu 2013, ali su samo tri bebe preživjele.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login