Nema predaha za takmičarke Stonoteniskog kluba Prijedor: Milojica šampionka RS, Gnjatićeva kadetski top BiH

Nema predaha za takmičare Stonoteniskog kluba Prijedor, jednog od najuspešnijih u ovom sportu u posleratnoj istoriji Bosne i Hercegovine.

Na seniorskom pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske odražnom u Banjaluci prijedorčanke su imale apsolutnu dominaciju osvojivši prva tri mjesta.

Sanja Milojica osvojila je u Banjaluci titulu seniorske šampionke Republike Srpske, ispred klupskih drugarica Marije Gnjatić i Daniele Timarac, sa kojom je trijumfovala u igri dublova.

Gnjatićevoj je u parovnom nadmetanju pripalo drugo mesto sa Sarom Dragišić (Borac, Banjaluka), ali je potom potpuno dominirala na kadetskom TOP BiH, trijumfujući sa svih sedam pobeda i sedam mečeva. Ovaj turnir je održan u Prijedoru a vrlo dobar organizator ovog turnira na kome je nastupilo 16 najboljih kadeta i 16 najbobljih kadetkinja BiH je bio Stonoteniski klub „Prijedor“ Prijedor.

– Kvalitetan rad u proteklom periodu dao je rezultat vredan pažnje. Marija je izgubila samo dva seta, što dovoljno govori koliko je bila superiorna na TOP 8 turniru najboljih osam kadetkinja BiH. Očekujem da pruži maksimum i u Albeni (Bugarska) gde će nastupiti na šampionatu Balkana za kadetsku reprezetaciju BiH-rekao je trener Goran Unčanin, ujedno i selektor ženske kadetske bh.reprezentacije. Marija Gnjatić i Goran Unčanin su već otputovali na Balkansko prvenstvo za mlade u Bugarsku a nadamo se da će Marija ponoviti uspjeh sa prethodne Balkanijade kada je osvojila medalju.

Na TOP 8 turniru u drugoj kvaltetnoj grupi su još igrale iz Prijedora Dragana Rašula koja je osvojila 4. mjesto i Bojana Despot koja je bila 6.

Aktivan je bio i prvi čovek stonoteniskog kluba sa imenom grada na Sani Slavko Antonić, koji je u svojstvu predsednika STS BiH, u vreme održavanja svetskog prvenstva u Dizeldorfu (Nemačka) prisustvovao kongresima Svjetske, Evropske i Balkanske federacije.

– Izvesno je da ćemo naredne godine organizovati Balkanijadu mladih u Zenici, ali je u velikoj meri i angažovanjem Marijana Hribara, predsednika STS Slovenije, inicirana ideja da se već ove godine, poput košarkaške ABA lige, održi ekipno takmičenje prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji iz 13 zemalja iz okruženja.

Po njegovim rečima za sada šampioni svojih zemalja ne bi se nadmetali ligaški, već bi se organizovao trodnevni turnir, a već je dogovoreno da prvi domaćin bude Otočec u Sloveniji.

NAJAVA:

U subotu 10.06.2017. god u Prijedoru- Sportska dvorana „Mladost“ biće održan 19. Međunarodni turnir „Prijedor Open 2017“. Očekuje se učešće stotinjak takmičara u kategorijama: seniori , veterani 40-49 godina, 50-59 godina, 60-69 godina, veterani preko 70 godina, veteranke i invalidi u kolicima iz svih republika bivše Jugoslavije i Turske.

Pogrebno Iris
%d bloggers like this: