Nema dovoljno ruku za prodaju “Ljubije”

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da Vlada Republike Srpske neće povući odluku o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala u Rudnicima željezne rude /RŽR/ “Ljubija”. Vlada je ranije prihvatila ponudu izraelske kompanije Izrael investment grupa” da kupe akcije rudnika “Ljubija”.

Kako sada stvari stoje, prema saznanju BN u skupštini, ne postoji većina za prihvatanje ove vladine odluke.

“Vlada Republike Srpske će sa ovom odlukom ostati do kraja u Narodnoj skupštini Republike Srpske i omogućiti narodnim poslanicima da o tome vode raspravu i na kraju da o tome glasaju”, rekao je Đokić novinarima.

Vlada je ranije donijela odluku o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude “Ljubija”, metodom neposrednog izbora kupca.

Za kupovinu 64,99 odsto akcija “Ljubije” kompanija “Izrael investment grupa” ponudila je 92 miliona KM, a “Arselor Mital” 63 miliona KM.

Opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini, kao i Demokratskog narodnog saveza, koji je koalicioni partner vladajućeg SNSD u Srpskoj, smatraju da to nije dobro i da se radi o “sumnjivim poslovima” zbog čega neće podržati vladinu odluku.

Skupštinsko zasjedanje na kome će biti i vladina odluka o prodaji rudnika željezne rude “Ljubija” biće nastavljeno u srijedu u Banja Luci s početkom u 10:00 časova.

Na dnevnom redu nalazi se i vladina odluka o prodaji akcija u Rudniku željezne rude “Ljubija”, o čemu je u organizaciji skupštinskog odbora za privredu održana i javna rasprava.

Prema izvorima BN, iz skupštine, ova tačka će biti povučena s dnevnog reda, jer nema ruku za njeno usvajanje. Na povlačenju tačke s dnevnog reda insistira Demokratski narodni savez, koji je glavni partner SNSD-u Milorada Dodika.

BNTV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login