“Negdje između početka i kraja” naziv je novog murala koji će krasiti fasadu Osnovne škole “Desanka Maksimović”

Banjalučki umjetnik Selver Begić počeo je danas oslikavanje murala „Negdje između početka i kraja“, koji će krasiti fasadu Osnovne škole „Desanka Maksimović“. Njegov rad je jednoglasno izabran od strane stručnog žirija na ovogodišnjem, petom po redu konkursu „Paola de Manjinkor“.

– Rad se tematski uklapa u kontekst osnovne škole. Mislim da će sa svojim koloritom i idejom dobro da se uskladi sa tim dječijim svijetom – kaže Begić.

Biće ovo izazov, dodaje on, jer dosad nije radio na ovako velikoj površini, iako je prije pet godina asistirao u oslikavanju murala „Šeširdžija“, prvog u okviru projekta „Prijedor, grad murala“.

Očekuje se da će mural biti završen u narednih deset dana, ukoliko to vremenski uslovi dozvole. Pored prilike da oslika mural, Begiću pripada i novčana nagrada od 3.000 KM. Boris Eremić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Prijedora, rekao je da je cilj Projekta da Prijedor bude prepoznatljiv kao grad umjetnika.

– Murali su nešto što je transparentno, vidljivo, uočljivo, dio su savremene, ulične umjetnosti koja je jako zastupljena u razvijenijim sredinama. Zato smo mislili da je ovo pravi način da se pokaže da Prijedor ima veliku tradiciju kad je riječ o umjetnosti – rekao je Eremić.

Podsjetimo da je Begićev rad odabran u konkurenciji 37 radova, koji su na konkurs pristigli sa svih strana svijeta.

K.V.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login