Nakon rekordne sezone Panonska jezera dobit će novu plažu

Grad Tuzla raspisao je javni poziv za proširenje plaže na Panonskim jezerima. Vrijednost radova iznosi 42.730 KM bez PDV-a, a javni poziv ostaje otvoren do 4. okotobra tekuće godine.

Prema riječima Maida Porobića, direktora Javnog komunalnog preduzeća “Pannonica”, planirana je rekonstrukcija i proširenje plaže na prvom, odnosno najvećem jezeru.

– Shvatili smo da na na prvom jezeru treba više plažnog prostora. Proširenje će se raditi na južnoj strani prvog jezera prema sojeničkom naselju. Prema projektu trebali bi dobiti plažu u bijelom kamenu sa kaskadnim elementima – navodi Porobić, piše Faktor.

Uz proširenje plaže, dodaje on, planirano je i rekonstrukcija obližnjih sportskih igrališta, a na proljeće će biti rađeni i određeni zahvati na ugostiteljskim objektima u sklopu jezera.

Kaskadna plaža na više nivoa, bit će novina, jer tako nešto još uvijek ne postoji na slanim jezerima u Tuzli.

Pannonica je tokom protekle ljetne sezone ubilježila rekordan prihod od prodaje ulaznica i rada ugostiteljskih objekata.

– Imali smo 335 hiljada prodatih ulaznica, a pored toga još sedam hiljada sezonskih ulaznica. Tako da je broj posjeta ove sezone bio veći od 400.000. Vrijeme nas je poslužilo, jer smo u konačnici imali 65 sunčanih dana – navodi Porobić.

Uz povećanu cijenu ulaznica jasno je da će Pannonica ove godine ostvariti nikad bolji finansijski rezultat.

Biznis Info

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login