Nakon najave “okupacije”: Željezničarima u RS-u ekspresno ovjerene knjižice

Radnicima Željeznica Republike Srpske danas je omogućeno da ovjere svoje zdravstvene knjižice, i to nakon što su najavili da će danas blokirati sve filijale Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a u manjem bh. entitetu.

Nekoliko radnika ŽRS iz Banje Luke danas se u radnim odijelima pojavilo ispred Fonda zdrastvenog osiguranja u Banjoj Luci, a donijeli su na desetke zdravstenih knjižica svojih kolega.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja saopćeno je da se velikom broju radnika, uključujući i one zaposlene u “Željeznicama”, koji boluju od teških bolesti, knjižice ovjeravaju čak i onda kada za njih nisu uplaćeni doprinosi, a to se odnosi i na djecu do 15 godina i trudnice, kao i na sve hitne slučajeve.

– Ne znamo da li su nam zaista uplaćeni doprinosi, niti za koji period, ali nam je rečeno da možemo ovjeriti knjižice. Nismo to mogli uraditi od 1. aprila ove godine. Čuli smo da je autobuska stanica u Banjoj Luci jutros osvanula oblijepljena plakatima da nema potrebe da realizujemo najavljenu “okupaciju” filijala FZO RS, jer se knjižice mogu ovjeriti – istakao je radnik ŽRS-a Boris Šukalo.

Faktor

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login