NAKON 32 GODINE U DERVENTI ROĐENE TROJKE 10 godina čekali potomstvo, a onda su stigli Filip, Matea i Tea

Mirjana i Rajko Gibanica iz Dervente na prvu prinovu čekali su 10 godina. Nakon vantjelesne oplodnje u dom su im stigli Filip, Matea i Tea.

Puna je kuća u porodici Gibanica. Dugo iščekivani stigli su Filip,Matea i Tea. Roditeljskoj sreći nema kraja. Veselje im ne kvari ni prva besana noć. Za novu ulogu, najvažniju u životu, spremniji su nego ikada.
– Učimo se, malo je nezgodno ipak jedno kad dobiješ, a tek troje ipak malo veća odgovornost, naučićemo, imamo vremena, imamo tu bake, komšinice pomognu, danas ćemo ih kupati ako bog da prvi put da vidimo kako i to ide – kaže Rajko Gibanica, otac.

Na vrata nagrnuli i prvi gosti, ali kad je vrijeme da se jede svi mogu malo da pričekaju. Malim junacima trenutno je to najpreče. Tri godine borba za potomstvo intenzivno je trajala. Majka Mirjana prisjeća se trenutka kada je saznala da nosi trojke.

– Prvi ultrazvuk, bilo je baš iznenađenje, divno je biti majka pogotovo tri bebe odjednom – priča majka Mirjana.

Na babine prve požurile radne kolege iz firme Sanino gdje je Mirjana zaposlena. Tri koverte sa po 1.000 maraka,bejbi paketi, nosiljke i lijepe želje da brzo porastu.

– Želimo da podržimo porodicu, da im damo do znanja da su nam bitni,želimo da ulijemo hrabrost i drugim potencijalnim parovima, poručuje Radovan Pazurević – vlasnik fabrike obuće “Sanino” Derventa.

Opština Derventa novčano pomaže natalitet. Dvojke dobijaju 2.000, a trojke 3.000 maraka. Trojke u ovoj lokalnoj zajednici nisu rođene pune 32 godine.

EuroBlic

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login