Na Sarajevski aerodrom sletio prvi avion iz Rijada, pojedini putnici moraju nazad zbog problema s vizama

Na međunarodni aerodrom Sarajevo sletio je prvi avion kompanije Nesma Airlines koji je trebao od danas svakodnevno prevoziti putnike na relaciji Rijad-Sarajevo.

“Sretan sam što sam na prvom letu iz Rijada u Sarajevo. Ovo je prvi let u historiji koji je direktno došao iz Rijada u Sarajevo, ali nažalost upravo su mi rekli da će neke putnike vratiti odmah istim letom u Rijad jer imaju probleme s vizama. To će uništiti turizam i investicije ovdje. Mi smo već otkazali 24 leta za BiH, a sa ovakvom situacijom planiramo otkazati još letova, planiramo otkazati buduće investicije i zatvaramo neke kompanije”, rekao je investitor i predstavnik Al Shiddi grupacije u Rijadu Anas Al Shiddi koji je doletio prvim direktnim letom.

Podsjećamo, Al Shiddi bi prema informacijama do kojih smo došli mogao izvesti povlačenje iz BiH, zbog čega bi veliki broj radnika mogao ostati bez posla.

Grupacija Al Shiddi, pored već postojećih i ostvarenih investicija, ovog ljeta planirala je širiti svoje poslovanje u saradnji sa Aviokompanijom “Nesma Airlines” iz Egipta kroz otvaranje vrata Bosne i Hercegovine turistima, poslovnim ljudima i potencijalnim investitorima iz Saudijske Arabije.

Letovi, koji traju između pet i po i šest sati, trebali bi se obavljati svaki dan avionom Airbus A319. Ipak, s obzirom na novu situaciju sa vizama, ostaje pitanje da li će se svakodnevni letovi uopće održavati.

Ovaj avion ima 133 sjedećih mjesta, 8 u poslovnih i 125 u ekonomskoj klasi.

Klix

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login