Na putevima u Hrvatskoj velike gužve

Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, cestama u priobalju, pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom te u trajektnim lukama i pristaništima. Duž Jadranske magistrale (DC8) na prilazima pojedinim turističkim središtima vozi se u koloni uz zastoje.

Kolone i zastoji:

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

na izlasku pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km, na ulasku nema dužih čekanja;

AUTOCESTA A4 GORIČAN-ZAGREB

zbog pojačanog prometa na autocesti A4 Goričan-Zagreb u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u smjeru Varaždina kolona je oko 500 m.

Zabrane prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri su u nedjelju, 9. srpnja, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, dijelom Lička magistrala.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog radova u čvoru Zabok za sav promet zatvoren je ulazak na autocestu iz smjera državnih cesta DC1 i DC307. U čvoru Zabok moguć je izlazak s autoceste iz oba pravca (Zagreb i Macelj). 13.07. u 08:00 sati do 14.07. u 08:00 sati (24 sata) čvor Zabok će biti zatvoren za sav promet (ulaz i izlaz).
Do 3. kolovoza od 06,00 do 18,00 sati na državnoj cesti DC38 Pakrac-Brestovac promet će biti povremeno prekidan, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju 15 minuta prije punog sata, u tijeku radova. Nedjeljom i u dane blagdana/praznika nije dozvoljeno zatvaranje prometa.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Radovi na autocestama:

A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice,
DC6 Glina-granični prijelaz Dvor,
DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),
DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
DC23 kroz Dugu Resu;
DC47 Lipik-Novska;
DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
DC8 Jadranskoj magistrali na dionici Zaton Doli-Bistrina;
DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo (do 21.10.);
DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);
DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login