Na putevima u BiH pojačana frekvencija vozila

Pojačana je frekvencija vozila na putevima ka jugu naše zemlje, kao i na graničnim prijelazima. Izdvajaju se prijelazi Ivanica, Doljani, Bijača, Gabela Polje i Velika Kladuša, gdje se na izlazu iz BiH čeka oko sat. Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je intenzitet saobraćaja, ali trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Tokom dana, pojačana frekvencija vozila očekuje se i na putevima prema lokalnim izletištima. Vremenski uslovi su povoljni, a zbog visokih temperatura, ne preporučuju se duža putovanja u najtoplijim dijelovima dana. Bez obzira na povoljne uslove, iz BIHAMK-a vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog održavanja auto trke na brdskim stazama “VLASENICA 2017”, danas u vremenu od 10.30 do 13.30 sati, obustavlja se saobraćaj za sva vozila na dijelu magistralnog puta M-19 Vlasenica – Han Pijesak. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne putne pravce, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvajaju se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres. Iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje je moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš..
ila

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor