Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju

Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja terena mogu se očekivati na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče (Ripač-Dubovsko, 08-16 sati).

Zbog radova na sanaciji rasvjete u tunelu Ivan na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Konjic, vozila će i danas od 09 do 15 sati saobraćati usporeno, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Sarajevo-Semizovac, M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila. Danas od 08 do 12 sati na GP Slavonski Brod zbog radova na elektroenergetskoj mreži promet vozila će biti dodatno usporen.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login