Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju

S obzirom da meteorolozi i za danas najavljuju visoke dnevne temperature, vozačima preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze. Posebno skrećemo pažnju svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Do 13:30 sati do povremenih polusatnih obustava saobraćaja dolazi na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje.

Na magistralnom putu M-5 Gromiljak-Blažuj (dionica Zelena meraja-Mostarsko raskršće) zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se otežano, jednom trakom, uz moguće kraće obustave (do 15 minuta).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. S obzirom da su dani vikenda pred nama, očekujemo pojačan promet vozila i veće gužve, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima

Zbog protesta građana za danas (07.07.) od 11 do 11:30 sati najavljena je blokada saobraćaja u Neumu, na semaforu kod skretanja sa magistralnog puta prema donjem dijelu grada.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login