Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uslove za vožnju

Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, uz izuzetak dionica u gradskim centrima, gdje je u jutarnjim satima intenzitet saobraćaja pojačan. Bez obzira na povoljne uslove, vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. I dalje upozoravamo da se zbog visokih dnevnih temperatura, na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Danas počinju radovi na izgradnji pristupne ceste u mjestu Brankovići na magistralnom putu M-17 Maglaj-Žepče. U vremenu od 07:30 do 17:30 sati, saobraćaj će se odvijati jednom trakom naizmjenično.

Kraći zastoji mogući su i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije prisutan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login