Na području Policijske uprave Prijedor stanje bezbjednosti na dobrom nivo

Rukovodstvo Policijske uprave Prijedor, 17.05.2018. godine, održalo je redovnu konferencija za novinare, na kojoj su prezentovani rezultati rada za april mjesec tekuće godine.

U uvodnom obraćanju, načelnik PU Prijedor Dalibor Ivanić, istakao je da je tokom mjeseca aprila, održan povoljanbezbjednosni ambijent, što se ogleda u činjenici da nije bilo evidentiranih težih krivičnih djela, čije izvršenje bi izazvalo značajnije uznemirenje građana. U odnosu na isti period prethodne godine, smanjen je broj evidentiranih krivičnih djela, dok ukupna rasvijetljenost krivičnih djela iznosi 85%. Tokom mjeseca aprila evidentirano je jedno krivično djelo protiv života i tijela i to laka tjelesna povreda, te je naveo da nije bilo evidentiranih krivičnih djela razbojništva i otuđenja motornih vozila. Prilikom izlaganja, načelnik je naveo da je iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano 9 krivičnih djela, od kojih je 6 koruptivnog karaktera ili 66%.

Načelnik Ivanić je stanje javnog reda ocijenio kao stabilno, dok je u oblasti bezbjednosti saobraćaja istakao, da su tokom aprila mjeseca, evidentirane dvije saobraćajne nezgode u kojima su dva lica smrtno stradala.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović, naveo je da je u aprilu mjesecu ove godine, evidentirano ukupno 66 krivičnih djela ili za 13% manje u odnosu na isti period prethodne godine.

Kada su u pitanju krivična djela protiv imovine, evidentirano je ukupno 36 krivičnih djela, od čega teških krađe i krađa 24 ili za 17% manje u odnosu na uporedni period prethodne godine, dok rasvijetnjenost ovih krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 71% (58%).
Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirano je 5 krivičnih djela i 4 prekršaja.

Iz oblasti privrednog kriminaliteta, evidentirano je 9 krivičnih djela, dok materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 230.000,00 KM. Takođe je naveo, da su u nastavku aktivnosti po akciji „Uplatnica“ podnesena dva izvještaja, protiv dva lica, za počinjena tri krivična djela, dok materijalna šteta i protivpravno stečena imovinska korist iznosi oko 147.000,00 KM.

Načelnik Sektora policije Sretoja Vujanović naveo je da su u aprilu mjesecu, iz oblasti javnog reda i mira ukupno evidentirana 42 prekršaja ili za 22% manje u odnosu na isti period prethodne godine, dok narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo. Svi javni skupovi koji su održani na području ove Uprave, protekli su bez incidenata, od kojih je izdvojio izvršeno plansko obezbjeđenje u Memorijalnom centru Donja Gradina, gdje je tom prilikom bio prisutan veliki broj građana i štićenih ličnosti.

U oblasti bezbjednost saobraćaja, u aprilu mjesecu evidentirano je ukupno 2012 prekršaja, te 78 saobraćajnih nezgoda ili 23% više u odnosu na uporedni period prethodne godine. Naveo je da su u aprilu mjesecu evidentirane dvije saobraćajne nezgode u kojoj su dva lica smrtno stradala.
Iz saobraćaja je isključeno 219 vozača, od čega zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 176 vozača ili više za 18,9%, dok su zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje isključena 33 vozača.

U toku mjeseca aprila realizovane su akcije pojačane kontrole brzine kretanja motornih vozila „Dual“ radarskim sistemom, pojačane kontrole učestvovanja u saobraćaju vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i kontrole vozača koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola.
Načelnik je istakao da policijski službenici PU Prijedor provode preventivne aktivnosti u vezi bezbjednog obilježavanja maturskih proslava, učenika osnovnih i srednjih škola, kroz sastanke i zajedničke aktivnosti sa predstavnicima Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola kao i predstavnicima inspekcijskih službi.

Ovim putem Policijska uprava Prijedor apeluje na maturante, nastavno osoblje i roditelje, da svi preduzmu potrebne mjere, da u narednom periodu tokom obilježavanja maturskih proslava, ne dolazi do značajnijeg narušavanja javnog reda i mira, narušavanja zdravstvenog stanja ili dešavanja saobraćajnih nezgoda, kao posljedice prekomjernog konzumiranja alkohola.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila