Na izlazu iz BiH u Doljanima čeka se sat i po

Na većini graničnih prelaza u Bosni i Hercegovini u nedjelju je pojačana frekvencija vozila, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko sati i po, a na prelazu Gabela polje zadržavanja su oko sat vremena. Na GP Ivanica nema dužih zadržavanja na izlazu iz BiH, ali se na ulazu u Hrvatsku također čeka do 1 sat.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Jutros se na putevima u BIH saobraća nesmetano, uz umjerenu frekvenciju vozila. Tokom dana očekuje se pojačana frekvenciju vozila, posebno na putevima prema jugu zemlje.

Iz BIHAMK-a savjetuju vozačima da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko putuju tokom dana, da prave češće pauze. Apeluju na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog održavanja manifestacije “507 Dani Ajvatovice” danas će, u periodu od 16 do 17 sati, doći do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu (od zgrade Pošte do BP INA).

Iz istog razloga, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Do 13:30 sati, zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravce: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Fokus

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login