Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-4 Lukavac-Tuzla, kod mjesta Bistrac. Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija nesmetano.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, danas se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Pale. Vozila su preusmjerena na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Do 17. 09.2017.godine u vremenu od 11:00 do 11:45 sati radi održavanja penjačkog festivala „Drill and Chill Festival“ dolaziće do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka u kanjonu Tijesno (u blizini rafting slalom staze).U vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati na putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-14.1 Odžak-Donji Svilaj, M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-461 Srebrenik-Donja Orahovica i R-414 Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login