Na graničnim prelazima zadržavanja do 20 minuta

Nakon uklonjene vode i mulja sa kolovoza na autoputu A-1 Kakanj-Zenica (oba smjera) i R-445 Kakanj-Zenica, saobraćaj se odvija usporeno.

Ovoga jutra najveće probleme vozačima stvara smanjena vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove zbog magle. A izdvajamo šire područje: Doboja,Maglaja, Zenice te zapadne krajeve zemlje i djelove kantona Sarajevo.

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Uz maksimalno opreznu vožnju savjetujemo i posjedovanje zimske opreme, koja je i zakonski obavezna na putevima u BIH. Zbog učestalih sitnijih odrona skrećemo pažnju na magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i na regionalni put Travnik-Karanovac.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 20 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima saobraća usporeno.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login