Na graničnim prelazima Doljani, Gabela Polje, Ivanica i Zupci na izlazu iz naše zemlje čeka se od 40 do 60 minuta

Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila u gradskim centrima pojačanog intenziteta.Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju.

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo magistralne puteve: M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Zbog radova na izgradnji pristupnog puta u mjestu Brankovići na magistralnom putu M-17 Maglaj-Žepče, od 07:30 do 17:30 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima Doljani, Gabela Polje, Ivanica i Zupci na izlazu iz naše zemlje čeka se od 40 do 60 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login