Na Festivalu zanatskog piva 15 izlagača iz BiH i Srbije

Na sportskim terenima kod Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu sutra će biti održan treći Festival zanatskog piva u organizaciji Udruženja za promociju zanatskog pivarstva “Kištra” iz Istočnog Sarajeva.

“Cilj ovog festivala jeste promocija kulture zanatskog pivarstva, druženje i razmjena iskustava sa drugim pivarima, ali i upoznavanje javnosti o različitim vrstama zanatskog piva”, rekao je Srni predsjednik Udruženja “Kištra” Vedran Kurteš.

Prema njegovim riječima, na festivalu će učestvovati 15 izlagača iz BiH i Srbije.

“Na festivalu će se predstaviti proizvođači domaćeg piva Kastrum iz Doboja, Kraft delegat, Semizburg, Gelender iz Sarajeva, Raft bruveri iz Foče, Birokrata Pale, Lovac iz Širokog Brijega, Oldbridž Mostar i Silvertaun bruveri iz Srebrenice”, precizirao je Kurteš.

On je najavio da će, osim domaćih pivara, na festivalu biti predstavljene i neke od najvećih kraft pivara iz Srbije, a učešće su potvrdili Kabinet, Kaš i Kors iz Beograda.

“S obzirom na to da će osim velikog broja domaćih pivara, na festivalu učestvovati i gosti iz Srbije, bez lažne skromnosti ga već sada možemo proglasiti za jedan od najboljih festivala kraft piva u BiH. Učinićemo sve što je u našoj moći da u budućnosti imamo još više izlagača, sa još kvalitetnijim zanatskim pivarama”, rekao je Kurteš.

Festival će početi sutra u 17.00 sati na sportskim terenima kod Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu. Osim zanatskog piva, posjetiocima će biti obezbijeđen standardni roštiljski meni, kao i pivski kokteli.

U večernjem dijelu festivala sve posjetioce će zabavljati bendovi “Ozmood Pinglewood” iz Sarajeva i “La Grange the Tribute to ZZ Top” iz Širokog Brijega.

Posjetioci festivala će uz ulaznicu, koja košta pet KM, dobiti dva kupona za konuzumaciju neke od preko 30 vrsta zanatskog piva, koje će se prodavati u cijenama od dvije do pet KM.

Organizaciju festivala pomogli su opština Istočno Novo Sarajevo i banjalučka pivara “Nektar”.

U organizaciji Udruženja “Kištra” do sada su organizovana dva festivala zanatskog piva, koja su održana u septembru i decembru 2016. godine.

Fokus

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login