MUP RS nabavlja nove radare

MUP Republike Srpske nabavlja 180 novih radara za saobraćaj. Konkurs za nabavku je otvoren do 17 jula, objavila je BN tlevizija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je tender za nabavku 180 radara za saobraćaj. Tender je objavljen 10. juna, a otvoren je do 17. jula. Čitav posao vrijedan je 9,3 miliona maraka, a izvori BN televizije tvrde da ministarstvo u posao nabavke radara ulazi po principu javno privatnog partnerstva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će sa privatnim licima da zajedno uloži novac u nabavku radara ali će sva sredstva koja se prikupe na taj način na ulicama Srpske biti dijeljena izmedju MUP-a i privatnog partnera.

Izvori BN televizije kažu da je planirano da uloženi novac bude vraćen kroz deset godina ali je, kako navodi, realno da 180 radara taj novac otplati za manje od godinu dana.

Konkurs je otvoren do 17. jula. Početkom juča, tačnije 04. jula, zatvara se još jedan konkurs koji je raspisalo ministarstvo unutrašnjih psolova. To je konkurs za nabavku novih uniformi. Poništenje tog konkursa tražila je Privredna komora jer tvrde da nije ostavljena šansa domaćim kompanijama da dobiju posao vrijedan nešto manje od sedam miliona maraka.

BNTV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login